lauantai 25. huhtikuuta 2015

Saisiko olla kakkuja?

Viikonloppu. Heikka hemmotteli meitä ja antoi meidän nukkua puoli seiskaan asti, tai minun. Minä nousin aamuhommille ja Markus jäi vielä nukkumaan. Miten joku voikin olla heti herätessään niin hyvällä tuulella mitä H? Verhoja aukoessa taisi päästä pari kirosanaakin, mie taidan nimittäin ottaa liian rankasti nää kevään takapakit. Lunta! Taas. Meidänhän piti nauttia tänään aurinkoisessa säässä eilen leipomiani herkkuja! Kirosana, kirosana, kirosana.   No, ei auta. Toivotaan, että se aurinko vielä näyttäytyy. Aamupuuron ja aamukahvien keittoon siis, onneks meillä on edes tuo 7kk ikäinen aurinko. :)







Palataan vielä eiliseen. Kaupasta nappasin mukaani mansikka-juustokakun sekä kinkkukakun tarpeet. Huikkasin keittiöstä miehelle, että nyt mie otan omaa-aikaa ja niinhän mie tein. Kaksi pikku apuria kävi välillä hääräämässä ja ihmettelemässä, mitenkä se äiti laittaakaan rikkaruohoa kakkuun ja kekseille sun muille herkuille löytyi kyllä koemaistajat. Rikkaruoho paljastui ruohosipuliksi ja sitäkin irvistäen maisteltiin. "Aika kirppeetä" sanoi Niia.




Ja kyllähän perjantai-illan leipomiset vaatii lasillisen kuohuvaa.



Mansikka-juustokakku

Pohja:
200g digestivekeksejä
80g voita

Täyty:
2 dl kermaa
5 liivatetta
250g maitorahkaa
250g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
500g mansikoita
4 liivatetta






Keikautettu kinkkukakku

Pohjalle viinirypäleitä, halutessaan voi laittaa myös esim. kirsikkatomaatteja

4 liivatetta
300g kinkkusuikaleita
1-2 paprikaa (laitoin yhden ison)
2 1/2 dl ruohosipulia
300g kurkkusalaattia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 1/2 dl kermaa
250g ruohosipulituorejuustoa tai valkosipulituorejuustoa









Näitä päästiin sitten tänään terassille nauttimaan kahvin kera. Naapurin-setäkin kuuli kyllä, että Kisosessa tapahtuu jotain. Markus ei kuunnellu yhtään minua ja kamala härdelli sisällä. Lapset odottaa pukemista ja pöytäkin pitäis laittaa koreaksi.. mie kävin sitten ulkona mainitsemassa asiasta. Naapurin-setä nousi yllättäen tuolta jostain pusikosta kuuntelemaan ja ihastelemaan, jotta onpa Kisosella topakka ruodussa pitävä emäntä ;) Vielä kun pöytää laitoin kuntoon, tunsin sen katseen selässä, kun se setä oli edelleen häkeltynyt. Mietti varmaan, että oispa omakin emäntä yhtä räväkkä. hahah. Hävetti.

No mutta, topakkana emäntänä suosittelen, että kakkuja kannattaa hyydytellä yön yli jääkaapissa tai ainakin useamman tunnin ajan. Lapsuudenystävän jo melkeinpä perinteeksi muodostunut viikottainen kahvitteluhetki ajoitettiin sopivasti tälle päivälle. Aurinkokin välillä pilkahteli ja lapset saivat leikkiä ulkona kun mammat kahvitteli. Mukavaa oli.

Molemmat kakut on kyllä sellaisia, mitä suosittelen kevään/kesän juhliin väsäämään. Juustokakku omaan makuun paras mitä koskaan maistanut ja kinkkukakku kiva vaihtelu perus voileipäkakulle. Itse en ole eläissäni syönyt kun yhtä hyvää voileipäkakkua, (en siis yleensä edes ota lautaselle vaikka tarjolla olisi) kovin nirso siis olen niiden suhteen, mutta tämä kinkkukakku on kyllä herkullinen. Ja tästähän saa vaikka kalaversion helposti muunneltua. Juustokakkuun laitoin itse pinnalle vain 3 liivatetta, mutta kun tykkään, että mansikkaa on paljon, tarvitsee se kyllä sen 4 liivatetta, niinkun kuvasta näkyy.



Niia puhalteli saippuakuplia, Huugo tapansa mukaan kippasi omansa lattialle.



Heikkakin menossa mukana.. 


Aamulla piipahdettiin kaupungilla, mutta ennen sitä räpsittiin kuvia. Tyyli ennen kaikkea..







Ja Heikka ylpeänä, "minä ite".





Uudet kynnet vaatii näyttäviä koruja. Nimettömässä mummon entinen sormus. Taas pitää kehua ukkia, tää tais olla yksi sellaisista muuten vaan lahjoista ukilta mummolle <3





Toivottavasti huomenna saadaan kunnollinen aurinkopäivä! Ei tarviis ujostella nuin paljoa mitä tänä päivänä! 


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti