tiistai 21. huhtikuuta 2015

Myrskyä ennen tyyntä

Kello 6.50 Heikka päivän ensimmäisillä unilla, Ronni heräili jo kouluun. Muuten hiljaista, ja ai että, aamukahvit maistuu hyvälle.

Jotenkin tuntuu, että meillä ei riitä tunnit näissä päivissä. Viime päivät on tuntunu tosi kiireisiltä. Välillä tuntuu, että ihan juoksemiseksi menee asioiden hoitaminen. Markuksen pitäisi tehdä töissä vähän ylitöitäkin, ja kun ei oikeastaan semmoseen ole aikaa. 

Piti jo vähän ärähtää esikoiselle, joka näsäviisasteli miksei toisen wc-pöntön tukkoa ole otettu pois. Niin, nyt se sitten tapahtui mitä ollaan oikeastaan osattu jo odottaa, toinen pönttö on tukossa ja meiän perhe onnettomia yhden wc:n kanssa. Lapset oikeasti välillä jonottaa vessaan, kun nyt niitä on vain se yksi, onneksi sentään se on! Lastenhuoneisiin tulee entisöidyt pulpetit ja poikien huoneen pulpetti on vielä hiomatta ja maalaamatta. Tästäkin Rasmus kuittaili, että eihän se ole kun maalata! No niinpä!! Nämä ei todellakaan ole edes ainuita töitä, mitkä odottavat tekijäänsä.  

Kaiken kruunasi minun ja Rasmuksen sanasota Rasmun kotiläksyistä, mikä päättyi Rasmuksen "turpa kiinni!" huutoon. Ensimmäisen kerran 9-vuoden aikana, Rasmus huusi minulle takaisin minun saarnaamisen jälkeen. No nyt on puhelin arestissa ja tämän päivän pelipäivä peruttu. Nää on nää perusrangaistukset, kun en koskaan muutakaan keksi.. 

Eilen sitten katkaistiin viikko pienellä irtiotolla. Näiden sanasotien ja asioilla juoksemisten jälkeen meillä olikin tosi mukava ilta. Niia sanoikin taas onnellisena "tämä on kyllä onnellinen päivä" ihana. Syötiin taivaallisen hyvä perheillallinen, lehtipihvejä jälleen. Lapsille oli grillitassuja. Tämän jälkeen pikkuisen herkuteltiin ja katsottiin äidin valitsema Pekka töpöhäntä. Elokuvan alkaessa, Ronni tuijotti tylsistyneenä telkkaria ja purppasi, miten vanhalta se elokuva näyttää. Kuitenkin isommat pojatkin katsoivat elokuvan loppuun, Niia oli yllättäen liekeissä ja Huugo keskittyi sotkemaan maton jäätelöllä. Äiti itse nukahti kesken kaiken sohvalle. 





Herkuteltiinhan meillä muutenkin. Päivällä lapset halusi leipoa ja niinä hetkinä muistan, kuinka olin suunnitellut, että rupean pitämään kaapeissa aina varulta leipomistarpeita. Nyt kun ei ollut mitään muuta kun muffinssitarpeet. Leivottiin siis ihan perusmuffinssit. Ei ollut edes marjoja pakastimessa. Lapset oli tohkeissaan, kun kaivelin strösseleitä kaapista ja sekoitin taikinaan. Taikinasta tuli upean värikästä ja muffinssit ristittiin sen perusteella sirkusmuffinsseiksi. Päälle kuorruttelin joiltain synttäreiltä jäänyttä moussea ja kun pursotuspussitkin oli lopussa, piti kaivella pakastepussi kaapista ja pursotus oli kyllä sen näköinenkin :D









Sirkusmuffinssit :)



Lapset ovat nyt saaneet yliannostuksen sokeria. Viikonloppuna on kuitenkin leivottava taas, kun lupaa niin hyvää säätäkin. Josko jotain enemmän meidän aikuisen suuhun maistuvaa. Päästään sitten lämpimälle terassille kahvittelemaan. 




Kiitos kaikille mukavista viesteistä blogiin liittyen. Kiva kirjoitella, kun tietää että lukijoita riittää <3 Mukavaa viikkoa kaikille, sieltä se viikonloppu tulloo! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti