tiistai 14. huhtikuuta 2015

Unelmakotia ja kalliita lapsia

Kun viettää paljon aikaa kotona, haluaa että kaikki olisi täydellistä. Kotona ei kyllä viihdy, jos sisustus ei silmää miellytä. 



Kuvassa pala eteistä. Tykkään.

Tänään olen taas katsellut kotiamme sillä silmällä, että tuonne voisi laittaa sitä ja tuonne sitä. Olin mielestäni niin onnistunut joulusisustuksessa, ja nyt ihan on suututtanut kun pää on lyönyt tyhjää, miten koti muutetaankin kesäisemmäksi. Nyt minulla olisi niitä ideoita, vaikka muille jakaa, mutta kun kaikki maksaa niin pirusti. Sisältä kodin saisinkin taas mieleiseksi pienillä hifistelyillä, mutta tuo terassi tuottaa päävaivaa.


Haluaisin terassin olevan sellainen, että kun ovesta astuu ulos, tuntuu kuin olisi tullutkin vaan toiseen huoneeseen.. ei kalsealle terassille, niinkun se nyt on. Tosi iso lasitettu terassi ja meillä on siellä vaan tummanharmaa pöytäryhmä yhdessä nurkassa.. mälsää. Sinne on tulossa kyllä myös pirttikalusto, missä voidaan kesällä sitten välillä ruokaillakin. Teema saisi pysyä aika samana mitä sisällä. Ei mitään modernia ja mustaa olen yrittänyt vältettä aina. Rahaakaan en siihen voisi paljoa käyttää, koska ensi kuussa meillä pitäisi olla uusi auto, jolla päästäisiin leppoisasti lentokentälle ajelemaan junan sijasta.

Kodista kulkuvälineeseen...

Transporter, caravelle vai multivan. Ei tarvinnut kauaa miettiä, mukavuudenhaluisina päädyttiin tutkiskelujen jälkeen multivaniin. Huomenna toivottavasti tuodaan multivan kotiin. Meillä on tällä hetkellä 7-paikkainen touran, ja hyvin sovitaankin kaikki kyytiin.. mutta mitään muutapa sinne ei sitten mahdukkaan. 

Multivanista poistuu ja kääntyy penkit, nousee pöytä ja tarpeentullen saadaan takaosa parisängyksikin. Matkustaminen lasten kanssa tulisi taas olemaan mahtavaa. Välipalalle voidaan ruveta vaikka tienvarteen ja ruuatkin lämpiää kyydissä. Näissä asioissa se pikkurilli taas pompsahtaa pystyyn, kun lapsia on näinkin monta ja reissutaan paljon. Reissuamisen pitää olla sujuvaa. Budjetista mentiin vähän yli, mutta siinäpä olisin meille sitten auto niin pitkäksi aikaa kun tarvetta sille on. Peukut pystyyn, että huomenna tää rouva näkis taas ajaa ilman niskasärkyjä :D

"Lapset vie niin paljon rahaa, ettei pääse säästämään" oli jo vähän vanhempi lapseton mies Markukselle sanonut. Niinpä, vaikka minkälaisia menoja on jatkuvasti, mutta kylläpä olisi tympeää elämä ilman lapsia ja kylläpä olisi tympeää jos elämä menisi siihen, että lasketaan vähän väliä onko arkkurahat jo kasassa. Kyllä nää lapset sen verran rikastuttaa tätä elämää, että ei haittaa menoerät yhtään. Ihmeellisiä ihmisiä maa päällään kantaa ! :)

Oon aina haaveillut myös, että meillä olisi joskus asuntovaunu. Sehän kävisi multivaninkin perään niin hyvin. Olen varmaan ollut karavaanari jo vuodesta 1987, kiitos vanhempieni. :D Oman perheeni kanssa olen päässyt karavaanailemaan, kun otettiin aina vanhempieni vaunu lainaan. Nyt vaunua ei enää ole, ja leirintäalueilla mökkivuokrat on joskus ihan tosi tosi ylihinnoiteltuja. Varsinkin kun mihin tahansa tönöön ei lasten kanssa voi mennä, varsinkaan pienten lasten, ja jo että jos haluat tönössä olevan wc:n, maksat siitäkin ylimääräistä.

Ja tiesittekö muuten, että suurimmassa osassa leirintäalueilla jokaisesta lapsestakin veloitetaan henkilömaksu vaikka menisit vaan telttailemaan tai vaunuilemaan! Siinä ois piheimmillä pala purtavaksi. Saattaa esim. 2.5e olla per lapsi! :D Kyllä se Markukselle avautunut mies oli oikeassa! Lapset tyhjentää lompakon! 

Noniin, eiköhän tämä taas riitä! ;) Tässä vielä tunnelmia Joulunajalta, jolloin koti oli minun silmään täydellinen!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti