maanantai 6. huhtikuuta 2015

Halvan budjetin pääsiäinen

Kun toukokuun Mallorcan matka ja heinäkuun Turkin matka painaa päälle.. ja keventää kukkaroa, ehdotin miehelle josko lähdettäisiin viettämään pääsiäistä Pielisen rannalle, kesämökille. Voi miten mukavaa lapsillakin siellä olisi ja voi miten vähän se vie rahaakin. Me kun ollaan tämmöistä "liikkuvaa kalustoa".

Perjantai aamuna sitten startattiin auto ja suuntasimme kohti Lieksaa ja sieltä jatkettiin matkaa Sipolansaareen. Mummo ja ukki meitä jo odottikin siellä lämpimine ruokineen.. minun vanhemmat siis. Ukille tosin tuli ensin hommia ennen kun pääsi pöydän antimiin kiinni. Siitä hetken kuluttua..

Mökki on ukin ja mummon rakentama isäni ollessa pieni pojan kloppi. Parasta mökillä onkin kaivaa joka kerta mökkikirja esille ja lukea heidän tarinoitaan mökkeilystä. Ihan mitä vaan siellä teet, huomaa ajattelevansa mummoa ja ukkia lämmöllä. Kaikki siellä muistuttaa heistä. 

No mutta, takaisin matkaan mökille. Mökkitie ei ollut ehkä parhaimmassa kunnossa ja meillä pitikin olla aikamoinen vauhti, ettei jääty kiinni. No, siitä sen enempää, soitto ukille ja eikös kuvat kerro enemmän kuin tuhat sanaa! ;) auto odottaa tuomiota korjaamon pihassa ja tässä nyt jännitetään olisiko sittenkin vaikka muutama yö kylpylähotellissa tullut halvemmaksi.. 

Mökillä kuitenkin auton tuomat murheet unohtui samantien. Ukki lupasi kuskata meidät takaisin Joensuuhun. Lapset nautti mökkeilystä täysin rinnoin ja me myös. Kelkkailu, pilkkiminen, grillaus, käpysopat, mökkiruoka kaasu-uunissa, maailman parhaimman saunan löylyt, siinäpä tärkeimmät ja hymyn huulille tuomat asiat mitä näin äkkiseltään mieleen juolahtaa. 

Eikä pidä unohtaa Heikkaa. Heikan puolivuotis pannukahvitkin juotiin mummon ja ukin kanssa. Mummo oli ostanut (Heikalle) minulle lahjaksi uuden muumimukin ja kipon. Miten se mummo osasikaan arvata, että Heikka juuri semmosta toivoi ;)

Kesämökillä mieli lepää ja kaksi yötä siellä menikin hujauksessa. Vaikka se onkin työleiri, silti sinne vaan aina haluaa uudelleen ja uudelleen. Kanna vettä kaivosta vähän väliä, talvella saunan vesikin käydään kelkalla järvestä, tee puuta ja kanna sitä mökkiin. Heikan ruokien lämmittely ja pyllynpesukin on aika työn takana. Mutta silti, siinä on joku ihmeellinen juttu, ettei se pänni. Se ei väsytä ja siellä työleirillä on jopa mukava olla. Vettä ei siis tule hanasta ja sähkötkin puuttuu (agrikaatti löytyy). Semmoisen sen kesämökin kuuluukin olla! 















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti