keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Muumien kanssa matkalle

Mallorca, Alcudia 10 päivää ja täältä tullaan! Huugo odottaa innolla, että pääsee konden eli lentokoneen kyytiin, Ronni odottaa safaria, Rasmus ja Niia taas odottavat eniten, että pääsevät uimaan mereen ja uima-altaalle. Heikka, jos on yhtään tullut Huugo-veljeensä, nauttii hänkin lomasta täysin ja rattaiden kyydistä pystyykin hyvin tutkiskelemaan ja ihmettelemään maailmaa. Äiti ja iskä taas odottaa rentouttavaa, stressitöntä ja rauhallista lomaa lämpimässä palmujen äärellä. Viikkoon ei tarvitse siivota villahousujen sotkuja!

Ennen matkalle lähtöä on kuitenkin otettava aika paljon asioita huomioon, että matkasta tulee varmasti onnistunut.. varsinkin kun matkaan on lähdössä villahousuja enemmän ja vähemmän, vauvoja, taaperoita ja koululaisia. Ensimmäisenä tarkistetaan suositellut rokotukset ja hoidetaan kaikille passiasiat kuntoon. Heikka sai puolivuotiaana etuajassa mpr-rokotteen, meillä muilla on A-hepatiittirokotteet kunnossa. Matkavakuutuksetkin on kunnossa ja Alcudian sopimussairaalat otettu ylös. Meillä lähtee yhdet matkarattaat kotoa ja yhdet vuokrataan paikan päältä. Eväät ostettava automatkalle, kun lähdetään ajelemaan kohti lentokenttää. Matkalaukkuun jotain mikä säilyy iltaan asti, kunnes ollaan Mallorcalla. Matkalla Alcudiaan on syötävä vielä jotain, että jaksetaan odottaa ensimmäistä ravintolaillallista.

Apteekkiin sai myös suunnata pitkän ostoslistan kanssa; maitohappobakteerit, ripulilääkkeet aikuisille ja lapsille erikseen, allergialääkkeet, särkylääkkeitä joka lähtöön, kuumemittari, laastareita, käsidesiä ja Heikalle haettu apteekista oma aurinkorasva, muiden iholle käy hyvin kaupasta ostettu, lapsille tarkoitettu.


Eucerin aurinkosuojaemulsio on lasten herkälle iholle tarkoitettua. Voi käyttää yli puolivuotiaille, ei kemiallisia UV-suodattimia, hajusteeton ja väriaineeton. Myös atooppisesta ihottumasta kärsiville. 

Jotta Heikan hoitaminen sujuu matkalla ongelmitta, on matkalaukkuun pakattu mukaan viikoksi 18 purkkia lämmintä ruokaa, hiukan vähemmän hedelmä- ja marjasoseita, puuroa 2 pkt ja mielinmäärin äidinmaidonkorviketta. Meillä jaetaan ruuat ja hoitotarvikkeet kaikkiin kolmeen matkalaukkuun, jos sattuisi käymään niin, että joku matkalaukku katoaisi. Käsimatkatavaroihin pakataan lennon ajaksi tarvittavat vauvanruuat ja maidot. Maitoja joutuu usein selittelemään, koska nesteiden vienti koneeseen on niin tarkkaa. Lentoyhtiön sivuilta kannattaa myös tarkistaa matkalaukkujen painorajat, näistä lastentarvikkeista tulee yllättävän paljon painoa lisää muiden matkatavaroiden lisäksi. Vaipat, puhdistuslaput, ruokalaput ja hoitoalustatkin kuljetetaan Suomesta, mutta jos nämä pääsevät loppumaan, ihan varmasti Espanjan kaupoista saadaan ostettua lisää. Turkissa meillä loppui kerran korvikemaito ja silloin piti käydä apteekista ostamassa jauhetta, muuta ei ollut saatavilla. 

Kotona meillä käytetään ahkerasti Muumi Baby- vaippoja ja niitä otetaan myös mukaan ulkomaille. Muut hoitotuotteet on Helmi baby-tuotteita ja nämä molemmat on Suomalaisen Delipap Oy:n valmistamia. 

Muumi Baby on ensimmäisiä lastenvaippojen valmistajia, joille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki. Joutsenmerkki Muumi Baby- vaipoissa on kuitenkin vain vähimmäisvaatimus, sillä huomioon otetaan koko tuotteen elinkaaren aikana kaikki ympäristöasiat. 

* Luontoa säästävää biohajoavaa materiaalia
* Hajusteeton ja klooriton
* Kotimainen valmistus takaa lyhyen kuljetusmatkan kaupan hyllylle
* Hellä iholle

Meillä käytetään Heikalla Muumi Baby-teippivaippoja. Näitä on saatavilla 2-24kg:lle. Muumi Baby-teippivaipat on täysin uudistuneet. Vaippa on pehmeämpi, imukykyisempi, istuvampi ja entistäkin hellävaraisempi. Meillä on kokeiltu eri merkkejä, mutta Muumi Babyt on ja pysyy meidän käytössä. Rasmuksen ollessa vauva, olimme muumivaippojen testikäyttäjiä Lieksassa. Joka viikko haettiin uusi säkillinen ja aina sain kirjoittaa hyvät palautteet vaipoista. Tyytyväisiä oltiin jo silloin. 



Huugo käyttää yövaippaa ja olemme suosineet tällä ikiliikkujalla Muumi Walkers- housuvaippoja. Housuvaipat istuvat hyvin vilkkaammassakin menossa ja housuvaippa on siksi taaperolle juurikin ihana, että sen saa pujotettua päälle vaikka vauhdista. Muumi Walkers- housuvaipat on imukykyisiä ja ihoystävälliä. Näitä on saatavilla 7-26kg:lle ja paranneltu uusi housuvaippa onkin pian kaupoissa! 



Huugo pakkailee omat vaippansa omaan muumikassiin. Pari leluautoa pakataan kuulema myös mukaan. :)


Delipap on suunnitellut Helmi Baby-tuotteita lapsiperheen päivittäiseen hygieniaan. Allergia- ja Astmaliiton kanssa yhteistyössä kehitetyt tuotteet ovat turvallisia myös herkälle iholle. Näistä tuotteista meillä lähtee mukaan puhdistuslaput, kertakäyttöiset ruokalaput ja kertakäyttöiset suoja-alustat. Suoja-alustat sopii hyvin sängynsuojaksi, hoitopöydälle, rattaisiin, turvaistuimeen ja autoon. 






Jokohan nyt alkaisi olla kaikki asiat huomioitu? Aurinkolasit, uikkarit ja sandaalit pakattu! Eiköhän tästä jo joudettas sinne "Esppaan"!

Postaus on tehty yhteistyössä Muumi Babyn ja Helmi Babyn valmistajan Delipap Oy:n kanssa. 

Mitä vaippoja teillä suositaan ja mikä teillä vaikuttaa vaippamerkin valintaan?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti