lauantai 30. toukokuuta 2015

Mikä kesä!



Mistä on meidän kesä tehty? Mansikoista ja jäätelöistä, auringosta ja uintikeleistä, Pielisen rannasta ja kuohuvista, paljaista varpaista ja rusketusrajoista. Niistä on meidän kesä tehty.

Kesäisin, meidän perhe normaalisti reissuaa paljon Suomen sisällä, ei maltettais pysyä aloillaan yhtään. Nyt on kuitenkin vähän erilainen kesä, kun lähdetään vielä sinne ulkomaille, joten reissuamiset jää nyt vähemmälle. Ainut haave kesämökkeilyn lisäksi on, että käytäisiin koko perheen voimin Tuurissa. Siellä on aivan uskomattoman ihanat ne vuokrattavat asuntovaunut ja maksaa vain 60e/yö! Kuka paljon on reissunnut ja majoittunut Suomessa, tietää että tuo hinta on tosi halpa. Varsinkin kun vaunut on niin kun kaikki muukin siellä, ökyä ja isoa ! :D 1.7 lähtien miljoonativolin olisi taas ilmainen.

Ihan ensimmäiseksi kuitenkin me otetaan ihan kaksin irtiotto arjesta. Ensi viikonloppuna suunnataan ihan tähän lähelle, Huhmariin. Siellä ollaan joskus oltu lastenkin kanssa ja tykättiin kyllä. Jotain muistoja on kun pikku-tyttönäkin siellä on tullut ainakin joku Juhannus oltua. Minulle on tosi vaikeaa aina sen nuorimmaisen lapsen laittaminen hoitoon. Se on joskus niin kamalaa, että viime hetkellä tekisi mieli perua omat suunnitelmat. Nyt on kuitenkin vuosi pian vierähtänyt ettei olla kaksin tehty mitään, niin eiköhän me olla ansaittu parit hemmotteluhoidotkin siellä. Lapset on siskoni luona tässä Joensuussa niin se lämmittää jo mieltä, ettei meidän välimatka ole pitkä. 



Tukkahan on kohta silmillä! :)




Keneltäkään ei ole varmaan jäänyt huomaamatta uutisoinnit liittyen yllä olevassa kuvassa näkyvään taiteeseen. Ei voi muuta sanoa, kun että kylläpä meitä on moneksi. Me vasta piirreltiin omaan pihaan, mutta kyllä me vielä siirrytään tuonne tiellekin "töhertelemään" ;)



Tänään syötiin kesäloman kunniaksi meidän yhtä kesän herkkuruokaa! Nam!





Rennostikin on muistettu ottaa! Kuvassa Niia.

Tänään pojat sai todistukset käteen ja kesäloma sai alkaa. Ronni sairastui eilen mahatautiin, ja haettiinkin poika kesken kaiken pois laulurinteeltä. Aiemmin viikolla oksentelun aloitti meidän nuorimmainen ja lapsista Rasmus olisi enää joka ei vielä tautia ole sairastanut. Meillä jyllää mahataudin lisäksi märkärupikin, joten ei oikein parhaimmalla tavalla loma alkanut. Jos jotain positiivista pitää tästäkin repiä, niin onneksi ei sairastuttu sillon, kun oltiin vielä reissussa!



Rasmus ja hymypatsas


Uusin myös pääni pirtsakammaksi. Ensimmäinen kuva on keskeneräisestä tukasta kun piti lähettää Markukselle töihin kuva, että uskaltaako iltavuorosta kotiin kammeta :D 




Nyt se näyttää tältä. Siellä on siis hieman tummempaa seassa, tyvessä ja vähän tuossa edessä.



Nauti uusia perunoita ja voita,
mansikoita ja makkaroita.
Tee saunaan tuore vasta,
varpaat veteen kasta.
Hakkaa vaikka liiteriin halkoja,
oio nurmikolla jalkoja.
Ihastele poutapilviä,
siristele auringossa silmiä.
Haista kesän tuoksut,
unohda turhat juoksut.
Muista paljon lekotella,
laiturilla elämää hekotella.
Mieti kivoja juttuja, 
tapaa ystäviä ja tuttuja.
Älä murehdi ötököitä,
vietä rauhallisia kesäöitä.




Miten teillä vietetään kesää? Ja minne aiotte matkustaa vai meneekö kesä kotikulmilla?









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti