keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Hei me mennään Alanyaan!

 

"Terveisiä sinne Suomeen päin, herroiksi me eletään täällä näin"

Meidän perhe 2 aikuista ja 5 lasta matkustaa jälleen kerran toukokuussa ihanaan Alanyaan. Kerta toisensa jälkeen ikävöidään sinne kovasti ja tämä reissu on meillä sinne perheen kanssa jo neljäs. Minulle reissu on Alanyaan viides ja Kemerissä olen lomaillut kerran. Ensimmäiset reissut otettiin valmismatkana matkafirmoilta, mutta kun sattumalta löysin kerran googlettamalla Alanyan vuokra-asuntojen nettisivut, ei enää muuta vaihtoehtoa haluta käyttääkään. 




Viime heinäkuussa lensimme suoraan Gazipasaan, jossa meitä odotti Alanyan vuokra-asuntojen kautta otettu lentokenttäkuljetus. Suorat lennot otimme Finnairilta. Kuljetus kyyditsi meidät suoraan majoitukseen, Granada city residenceen. Majoitus oli täydellinen. Suosittelen sitä todella! Majoituksessa meitä odotti sovitusti valmiina iso vesikanisteri sekä kaikki tarvittavat lastentarvikkeet; rattaat, syöttötuoli ja matkasänky.

Jo tuolloin heinäkuussa käppäilimme katselemassa muita majoitusvaihtoehtoja mahdollista seuraavaa reissua varten. Tuolloin meillä ei ollut isommat lapset mukana ja nyt kun koko perhe lähtee matkaan, tarvitaan myöskin isompi majoitus. Valitsimme tämän ihanalta vaikuttavan kattohuoneiston. Tuolta on lyhyt matka joka paikkaan. Kauppa, apteekki ja rahanvaihto lähellä. Merelle lyhyt matka ja meidän suosimaan Matinbaariin myöskin! :) 

 
 Niia-neiti lähdössä tanssimaan napatanssia :)

 

Miksi en katso edes valmismatkoihin päin? Nämä majoitukset on aivan toista luokkaa verrattuna hotellihuoneisiin, missä olemme olleet. Viimeksi olimme Alanyassa kaksi viikkoa, nyt tulemme olemaan lähemmäs kolme. Teimme joka päivä yhden lämpimän ruoan lapsille huoneistossa ja toinen ruoka nautittiin ravintolassa. Näissä majoituksissa ruoanlaitto onnistuu vaivatta, myös uuniruoan! Kaikki tarvittava löytyy. Pyykinpesukone on iso plussa! Kun lapsia on paljon, pyykkiäkin kertyy paljon. Valmismatkat on myöskin hintaluokaltaan sen verran kalliimpia, etten myöskään sen takia luo katsettani niihin. Otimme ensimmäisellä kerralla valmismatkan viikoksi ja lapsia oli yksi vähemmän. Hinnassa tämä ei paljon eroa meidän tulevaan melkein kolmen viikon reissuun. Ja majoituksia en menisi edes vertaamaan keskenään. Hotelli on aina hotelli ja Alanyan vuokra-asunnon majoitukset on ihan toista luokkaa. Nautimme viime kesänä erityisen paljon siitä, ettei allasalue ollut tupaten täynnä väkeä, kun taas hotelleissa, missä olemme majoittuneet, nopeimmat vie aurinkotuolit heti aamulla ja se siitä sitten.




Minulle matkan suunnittelu on iso osa matkaa. Kun saan lapset nukkumaan ja talo hiljenee, aloitan tutkiskelun. Tässä tutkiskelussa ja suunnittelussa saattaa helposti vierähtää useampi viikkokin. Toki matkan voisi varata hetkessä, mutta kun hössöttäminen on vaan niin kivaa. :D Lennoissa säästää huimasti, kun ei välttämättä otakkaan sitä ekaa vaihtoehtoa mihin on törmännyt. Toisena päivänä lentojen hinnat saattaa olla huimastikin kalliimmat, mitä toisena päivänä. Momondon kautta esimerkiksi voi tutkiskella lentoja. Katsoin lentojen hintoja ensiksi kahden viikon reissulle, sama hinta oli myöskin viikon reissulle. Huomatessani, että samalla hinnalla voisimme olla melkein sen kolme viikkoa, nälkä tietysti kasvoi syödessä. Majoituskin oli aluksi varattu kahdelle viikolle. Asia hoitui nopeasti, laittaessani Alanyan vuokra-asuntojen Pialle viestiä, onnistuuko majoituksessa olla hiukan pidempään. Yksi plussa myöskin tässä on se, että kaikki yhteydenpito onnistuu Suomeksi! Niin ja säästö se on pienikin säästö! En tietenkään maksa kaikille matkalaukkuja, vaan varaan ensin lennot ilman matkatavaroita ja tämän jälkeen maksan pari-kolme matkalaukkua erikseen. Kun on näin iso perhe, kertyy matkalaukuistakin äkkiä iso summa maksettavaa, eikähän me jokaiselle omaa laukkua tarvitakkaan.

Tietysti tarvitsemme taas lastentarvikkeita helpottamaan lomailuamme, ja ne saa taas vuokrattua helposti Alanyan vuokra-asunnoilta. Monesti kuulee ihmisten puhuvan, että valmismatkan ottaminen on vaivattomampaa, mutta tämä ei pidä paikkaansa, ainakin jos asioi tämän firman kanssa. Aamiaispaketista auton vuokraukseen saa hoidettua heidän kauttaan. 

Olen kuullut monen myös sanovan, että haluaa valmismatkan, jotta voi tarvittaessa käyttää matkaoppaita apunaan. Emme valmismatkojen aikaan tarvinneet matkaoppaita mihinkään. Ihmiset siellä ovat niin ystävällisiä. Paikallisilta itseltään olemme saaneet hyviä neuvoja ja vinkkejä matkan aikana. Lääkäripalvelutkin tuli viime reissulla testattua ja siellä paikalla olikin tulkki. 

Miten tämä käytännössä toimii? Piaan voi olla yhteydessä sähköpostitse vuokraa.alanya@gmail.com. Puhelimitse +90 530 461 2845 tai +358 400 662 866. Facebook sivuille pääset tästä . Apua sopivan majoituksen löytymiseen saat varmasti. Vuokratakuu on 200 euroa. Jos haluaa ottaa lentokenttäkuljetuksen, kuski odottaa nimellä varustellun lapun kanssa ja kuljettaa majoitukseen. Ja näin kätevästi loma pääsee alkamaan. Loman loputtua, kuljetus lentokentälle onnistuu yhtä kätevästi. Me lennämme tällä kertaa Antalyan kentälle. Sieltä Alanyaan matkaa on 130 km, kun taas Gazipasasta vain 45 km.





Pssst. Kuvat on otettu viime Alanyan reissulta ja siitä reissusta pääset lukemaan täältä!
 













 

5 kommenttia:

  1. Hauskaa lomaa koko perheelle. Meidän perhe aloitti lomailun Turkissa n.25 vuotta sitten, kolmen lapsen kanssa. Ihania lomamuistoja on jäänyt, Alanya ja Marmaris sekä Side tuli käytyä ja myöhemmin jatkettiin kahdestaan, kun lapset kasvoi isoiksi. Nyt ollaan ihastuttu Kusadasiin ja siellähän on myös suomalainen Petra, joka vuokraa asuntoja Izmirin alueelta. Kovasti kiinnostaisi tälläinen vaihtoehto, varsinkin kun nuoret aikuiset lapset ovat taas mukana lomareissuilla plus miniä myös. Hauskaa tulevaa lomaa ja kerätkää mukavia lomamuistoja!

    VastaaPoista
  2. Moikka! Haluisitko vähän avartaa, että miksi juuri Turkki tuntuu olevan teidän perheen (myös miehenkö?) suosikki? :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Olimme vuosi sitten Mallorcalla vaihtelun vuoksi ja olimme pettyneitä kohteeseen. Mietittiin silloin, että miksi ei vaan menty taas Turkkiin. Mies taitaa olla meistä eniten hurahtanut :) Ihanat ystävälliset ihmiset, hyvä ruoka ja hintataso vetävät kovasti puoleensa. Mallorcan viikon matkakin oli kasattu itse. Tuleva melkein kolmen viikon reissu Alanyaan on samanhintainen. Ja lento on mukavan lyhyt lasten kanssa matkustaessa. :)

    VastaaPoista
  4. Hei Malla! Marmaris on kovasti houkutellut minua myös. Olen kuullut siitä paljon hyvää ja katsellut kuvia kauniista maisemista. Mies on kovasti koukuttunut Alanyaan ja tykkään itsekin kovasti. Lapset ei malta millään odottaa loman alkua. Kiitos, vietämme varmasti taas ikimuistoisen loman. :)

    VastaaPoista