keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Pöpöjä ja vuoden ekat munkit!

Täällä taas sairastellaan. Viime viikon sairastelin minä. Kuumetta oli ja ihan törkeän kipeä kurkku. Kurkkukipua yritän taltuttaa edelleen. Heikalla tuntuu olevan kurkku myös kipeänä ja Huugolla kuumetta, mikä hipoo jo neljääkymmentä. Voi reppana. Soittelin jo tuossa eilen illalla tuonne sairaalalle, mutta eipä siinä muuta ohjetta annettu, kuin että panadolit kankkulankaivoon ja burana ostoksille mars. Buranalla onneksi saatiinkin hetkellisesti Huugon kuume laskemaan, jaksoi jopa hetken tuossa touhutakkin muiden mukana.


Tälle päivällä oli lasten kanssa sovittu munkkien leipomista. Heräsin jo viideltä Markuksen seuraksi aamukahvia hörppimään virkeänä ja energiaa oli niin paljon, että suunnittelin tälle päivälle mahottomasti hommia. Syönnin jälkeen, munkkkitaikinan ollessa kohoamassa se sitten iski! Ihan mahoton kooma! Voi jessus, oisi jääny munkit tekemätä kyllä, jos en olis kerinny taikinaa tehä. No sain kun sainkin persuksen nostettua sohvalta ja lopputuloksena oli tyytyväiset lapset ja sokerilla sotkettu keittiö. 


Munkkien leipominen oli lapsista mukavaa puuhaa. Meillä käy usein niin, että kurkkuun tai juustoon on joku lapsista käynyt tekemässä pienoisilla sormillaan taidetta. Mukava upotella sormia ja tehdä reikiä. Nyt sai luvan kanssa tehdä niitä reikiä! Yksi Huugon munkeista oli pelkkä taikinalevy usealla reiällä.. :D






Nämä herkulliset munkit valmistuivat ohjeella:

100g voita
2 1/2 dl maitoa
50g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa 
1 tl suolaa
1 muna 
7 1/2 dl vehnäjauhoja


Maanantaina laittelin terassinkin kesäkuntoon! Siinä on jo monet kahvit tullut ryystettyä. Lasitusten sisällä auringon paistaessa on jo niiiiin lämmin, että mielellään siellä viettääkin aikaa. Oon niin oottanu tätä, että lumet alkaa sulamaan ja aurinko alkaa lämmittää! Tän kuukauden kun malttais vielä möhötellä terdellä, sit päästäis vihdoin sinne lämpimään! Rupesin myös laskeskelemaan, kun reissussa ollaan silloin kun on meidän hääpäivä, että moneskos se onkaan. Enkähän mie muuten pysyiskään perässä vaan Huugosta on helppo laskea, kun silloin vielä masussa köllötteli.. eli neljäshän se taitaa sitten olla. Mahottoman äkkiä menny aika! 




I may not be your first love,
first kiss, first sight or
first date, but i just want to be
your last. <3
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti